Mijn favorietenEen deskundige taxatie voor jouw woning in Hoorn, Enkhuizen en omgeving....


...laat je uitvoeren door Kingma Makelaars


Als je een woning hebt gekocht, is een taxatierapport nodig voor de geldverstrekker. Het geeft hen zekerheid over de waarde van de woning. Ook bij een scheiding of een aanslag van erfbelasting is vaak een taxatierapport nodig. Onze registermakelaars / taxateurs zijn onafhankelijk en zeer ervaren. Wij zijn gespecialiseerd in woning- en bedrijfstaxaties en maken taxatierapporten op, die gevalideerd zijn door het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) hét keurmerk voor woningtaxaties. Onze uitgebreide kennis en ervaring binnen de woningmarkt, staan garant voor een juiste taxatie van jouw huis.  

Voor meer informatie of een zorgvuldige taxatie, vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt ons uiteraard ook bellen: 0229 279697.
 

 

Veelgestelde vragen


Wat is het verschil tussen een gratis waarde-bepaling en een betaalde taxatie?
De waardebepaling is een eenvoudige versie van de taxatie en wordt gebruikt als advies om de woning goed en voor de juiste prijs in de verkoop te zetten. Een taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een hypotheek, waarbij de bank wil weten of de nieuwe woning in waarde overeen komt met het gewenste hypotheekbedrag. Banken en hypotheekverstrekkers eisen hiervoor meestal een taxatierapport dat is gevalideerd door een onafhankelijk instituut. Door middel van deze controle wordt fraude voorkomen en de kwaliteit van het rapport gewaarborgd. Dit is bij een waardebepaling niet het geval. 


Is er naast een taxatie ook een bouwkundige keuring nodig?
De taxateur heeft een signalerende functie wat betreft bouwkundige gebreken. Tijdens de taxatie wordt de staat van onderhoud onderzocht door de taxateur. Hij of zij zal na de taxatie aangeven of een aanvullende bouwkundige keuring nodig is.

Heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op.